Project Description

Thuisverpleging

Als u te maken krijgt met ziekte, een handicap of een ingrijpende operatie, dan wilt u er zeker van zijn dat u in goede handen bent. Een wijkverpleegkundige in huis kan het verschil betekenen tussen thuis kunnen blijven en naar een zorginstelling moeten. U kunt in uw eigen vertrouwde omgeving werken aan uw herstel of leren omgaan met uw ziekte én de juiste zorg ontvangen. Wij streven ernaar om samen met u de kwaliteit van uw leven te verhogen.

Wat doet een verpleegkundige aan huis?

Thuisverpleging kan op verschillende manieren plaatsvinden. Onze wijkverpleegkundigen kunnen een paar uur per dag of week langskomen om medicatie toe te dienen of wonden te verzorgen. U kunt ook intensieve verpleging ontvangen, waarbij we u dag- en nacht ondersteunen.

Voorbeelden van verpleging zijn:

  • toedienen van medicijnen of zuurstof
  • verzorgen van wonden

  • coördineren van zorg en bemiddelen met instanties

  • inbrengen van een blaaskatheter of sonde

  • begeleiden bij ernstige ziekte (palliatieve en terminale thuisverpleging)

  • ontlasten van de mantelzorger (respijtzorg)

Naast het verlenen van zorg, adviseert de wijkverpleegkundige u over hoe u kunt omgaan met uw ziekte of aandoening. Ook uw naasten krijgen advies, zodat zij weten hoe ze u kunnen ondersteunen en verzorgen. We streven er samen met u en uw omgeving naar dat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

Voor wie is verpleging?

Bent u ziek, moet u herstellen van een operatie of kunt u door ouderdom of een handicap niet meer alles zelf doen? Dan kunt u ervoor kiezen om naar een zorginstelling te gaan. In veel gevallen kunt u ook thuis blijven en toch de zorg ontvangen die u nodig heeft. Dit kan met thuisverpleging van Zorgende Hand.

Hoe vraag ik verpleging aan?

Voor wijkverpleging heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt dus zelf rechtstreeks contact opnemen met Zorgende Hand. Een gekwalificeerde wijkverpleegkundige (niveau 6) komt bij u langs en bekijkt welke zorg u precies nodig heeft. Deze wijkverpleegkundige geeft een indicatie voor persoonlijke verzorging en/of verpleging af.

Krijg ik thuisverpleging vergoed?

Verpleging en verzorging aan huis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering en wordt volledig vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage en geen eigen risico.

Thuisverpleging door Zorgende Hand

Bij thuiszorgorganisatie Zorgende Hand kunt u rekenen op professionele en persoonlijke thuisverpleging. Onze wijkverpleegkundigen zijn niet alleen erg goed in hun vak, ze zijn echt betrokken bij u en uw situatie. Ze kijken verder dan uw ziekte en aandoening, ze kijken naar u als zelfstandig mens.

Bij Zorgende Hand is uw zorg en verpleging:

Hoe werkt verpleging aan huis?

De wijkverpleegkundige brengt uw situatie in kaart en bespreekt samen met u de wensen en mogelijkheden. Wat kunt u zelf nog, wat kunnen uw partner, familie of buren voor u betekenen en welke professionele verpleging of verzorging heeft nodig? We bespreken doorlopend de verleende verpleging met u en indien gewenst uw naasten. Op deze manier bieden we altijd de juiste zorg die past bij uw situatie en wensen op dat moment.

Thuisverpleging regelen

Heeft u interesse in onze zorgverlening of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak

Vul het formulier hieronder in.
Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

TOESTEMMING OM GEGEVENS TE BEWAREN

Geef aan dat u akkoord gaat met het bewaren van uw gegevens.
(voor meer informatie, zie onze privacy reglement)

Bedankt, uw afspraakverzoek is verzonden.
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van uw afspraakverzoek. Probeer het later opnieuw.