Persoonlijke Verzorging

Persoonlijke Verzorging

U kunt in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen én de verzorging ontvangen die u nodig heeft

Persoonlijke verzorging aan huis

Persoonlijke verzorging aan huis

Persoonlijke verzorging is iets wat we dagelijks doen. Vaak zonder erbij na te denken. Als u te maken krijgt met lichamelijke klachten door ziekte, een operatie of door ouderdom, dan is de persoonlijke verzorging niet meer zo vanzelfsprekend. Lukt het u niet (meer) om de dagelijkse verzorging als douchen en uw kleren aan- en uittrekken zelf te doen? Schakel dan de hulp in van Zorgende Hand. U kunt in uw vertrouwde omgeving blijven wonen én ontvangt de ondersteuning die u nodig heeft.

Wat houdt persoonlijke verzorging in?

Wat houdt persoonlijke verzorging in?

Onze gekwalificeerde en ervaren verzorgers helpen u bij uw dagelijkse lichamelijke verzorging. Dit kan voor een korte tijd na een operatie of bij ziekte of voor langere tijd bij langdurige klachten. U kunt ondersteuning ontvangen voor een aantal keren per week tot een aantal keer per dag.

U kunt onder andere hulp ontvangen bij:
  • wassen en douchen
  • scheren
  • verplaatsen, met of zonder tillift
  • toiletgang
  • aan- en uitkleden
  • aantrekken van steunkousen
  • eten en drinken
  • zorg die in relatie staat met persoonlijke verzorging, zoals het verschonen van het bed

Naast het bieden van verzorging, adviseert de verzorger u ook over hoe u kunt omgaan met uw (tijdelijke) situatie. Ook uw naasten krijgen advies, zodat zij weten hoe ze u kunnen ondersteunen. Samen met u zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen en in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Voor wie is persoonlijke verzorging?

Voor wie is persoonlijke verzorging?

Bent u ziek, moet u herstellen van een operatie of kunt u door ouderdom of een handicap niet meer alles zelf doen? Dan kunt u persoonlijke verzorging aanvragen. Dit kan voor tijdelijke duur in het geval van herstel van een operatie of ziekte én voor lange duur bij klachten door ouderdom of handicap. Hulp bij persoonlijke verzorging zorgt er in veel gevallen voor dat u thuis kunt blijven wonen en toch de zorg ontvangt die u nodig heeft.

Hoe vraag ik persoonlijke verzorging aan?

Hoe vraag ik persoonlijke verzorging aan?

Voor persoonlijke verzorging kunt u rechtstreeks contact opnemen met Zorgende Hand. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts. Onze gekwalificeerde wijkverpleegkundige komt bij u langs en bekijkt welke zorg u precies nodig heeft.

Krijg ik persoonlijke verzorging vergoed?

Krijg ik persoonlijke verzorging vergoed?

Verpleging en verzorging aan huis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering en wordt volledig vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage en geen eigen risico.

Als u langdurige verzorging nodig heeft, dan valt dit onder de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen met dementie of mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking.

Persoonlijke Verzorging door Zorgende Hand

Persoonlijke Verzorging door Zorgende Hand

Bij thuiszorgorganisatie Zorgende Hand kunt u rekenen op professionele en vertrouwde persoonlijke verzorging. Onze ervaren verzorgers en wijkverpleegkundigen zijn niet alleen erg goed in hun vak, ze zijn ook echt betrokken bij u en uw situatie.

Bij Zorgende Hand is uw lichamelijke verzorging:

Bij Zorgende Hand is uw lichamelijke verzorging:

In vertrouwde handen

Lichamelijke verzorging is heel persoonlijk. Het is belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt bij degene die bij u thuis komst. We zorgen ervoor dat u te maken krijgt met een klein, vast team. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht in huis Onze verpleegkundigen krijgen alle tijd om hun werk goed te doen en naar u te luisteren en waar nodig een stapje extra te zetten.

In professionele handen

U krijgt uitsluitend te maken met gekwalificeerde, professionele verzorgers met een schat aan ervaring. Mensen die precies weten wat u nodig heeft en uw behoeften aanvoelen. Ze spelen in op veranderingen en stemmen hier de zorgverlening doorlopend op af. Samen met u, uw naaste(n) en uw behandelend arts bekijken ze wat de meest geschikte zorgverlening is.

In uw handen

Persoonlijke verzorging van Zorgende Hand draait allemaal om u. Alles gebeurt in overleg, zodat uw dag en de zorg die u ontvangt, verloopt zoals u dat wens. Samen met u en eventueel uw behandelend arts, stellen we een zorgplan op dat we doorlopend bespreken. Veranderen uw behoeften? Dan passen we onze zorg aan.

Hoe werkt persoonlijke verzorging?

Hoe werkt persoonlijke verzorging?

Als u contact met ons heeft opgenomen, dan komt eerst onze wijkverpleegkundige langs om uw situatie te bekijken en samen met u de wensen en mogelijkheden te bespreken. Samen bekijken we hoeveel zorg u nodig heeft. Is een paar keer per week voldoende, of heeft u dagelijks meerdere keren ondersteuning nodig? De wijkverpleegkundige stelt dan samen met u en eventueel uw behandelend arts een zorgplan op, zodat u hulp krijgt die bij uw situatie past. Dit zorgplan bespreken we doorlopend met u en uw naasten, zodat u altijd de best passende zorg ontvangt.

Persoonlijke verzorging regelen

Persoonlijke verzorging regelen

Wilt u persoonlijke verzorging ontvangen? Neem dan rechtstreeks contact met ons op. We bieden u graag de helpende hand.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul het formulier hieronder in.
Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

Toestemming om gegevens te bewaren

Geef aan dat u akkoord gaat met het bewaren van uw gegevens. (voor meer informatie, zie onze privacy reglement)

Toestemming

Wij spammen niet en respecteren uw privacy. Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.