Huishoudelijke Verzorging

Huishoudelijke Verzorging

U heeft de regie, wij hebben de vertrouwde, professionele en ervaren handen om u te helpen

Huishoudelijke verzorging

Huishoudelijke verzorging

Een fris en opgeruimd huis is voor iedereen fijn. Als het u (tijdelijk) niet meer lukt om uw huishouden te doen, dan kunt u professionele huishoudelijke hulp aanvragen. Zorgende Hand is er voor een schoon huis, een gestreken overhemd en een praatje, als u dat wilt natuurlijk. Zo kunt u in uw eigen vertrouwde omgeving herstellen van een ziekte of operatie, of langer thuis blijven wonen.

Waar helpen we u bij?

Waar helpen we u bij?

Wat onze medewerker doet, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. U stemt samen met de zorgverlener af wat u gedaan wilt hebben en wat u zelf nog kunt.

We kunnen u onder andere helpen met:
  • het schoonmaken van uw huis, zoals stofzuigen, dweilen, ramen zemen en badkamer en toilet schoonmaken
  • verschonen van uw bed
  • wassen en strijken
  • boodschappen doen
  • koken

Voor wie is huishoudelijke hulp?

Voor wie is huishoudelijke hulp?

Het kan zijn dat u door ziekte, een lichamelijke of verstandelijke beperking of ouderdom niet (meer) in staat bent uw huishouden te doen. Zorgende Hand kan u dan ondersteunen met huishoudelijke verzorging. Dit kan eventueel gedaan worden in combinatie met een mantelzorger.

We zijn er voor iedereen die hulp in de huishouding nodig heeft in Rotterdam en omgeving, ongeacht uw afkomst, religie of levensovertuiging.

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Huishoudelijke verzorging valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U kunt dit aanvragen via de gemeente. Een Wmo-adviseur bekijkt uw situatie en geeft een indicatie af. Op basis hiervan wordt bekeken of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor huishoudelijke hulp.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie en kunnen u helpen met uw aanvraag.

Eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp

Eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp

Afhankelijk van uw inkomen, gezinssamenstelling en het aantal verleende uren, betaalt u een eigen bijdrage. Wilt u weten wat uw eigen bijdrage is? Met de rekenhulp van CAK krijgt u een indicatie.

Huishoudelijke verzorging door Zorgende Hand

Huishoudelijke verzorging door Zorgende Hand

Thuiszorgorganisatie Zorgende Hand wil bijdragen aan de kwaliteit van uw leven, zoals u dat voor ogen heeft. We nemen uw huishouden niet over. Alles gebeurt in overleg. U kunt altijd aangeven wat u belangrijk vindt en gedaan wilt hebben en op welke manier.

Bij Zorgende Hand is uw huishouden:

Bij Zorgende Hand is uw huishouden:

In vertrouwde handen

Iemand in huis krijgen die uw huishouden doet, is niet altijd gemakkelijk. Het is dan fijn om een vertrouwd gezicht te zien. Iemand die weet wat u wilt en die u kent, zodat u niet telkens opnieuw hoeft uit te leggen hoe iets werkt en wat uw situatie is. Onze hulp en zorg is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en dat kan alleen maar als u hulp ontvangt van dezelfde mensen. Daarom krijgt u te maken met een klein vast team.

In professionele handen

Onze zorgverleners hebben een bak aan werk- en levenservaring en zijn gekwalificeerd. Ze begrijpen snel wat u nodig heeft. Naast het doen van huishoudelijke taken zijn onze zorgverleners ook opgeleid om verdere hulpvragen te signaleren. Ze houden in de gaten of u wellicht andere zorg nodig heeft en of uw leefomgeving veilig is. Een opstaande tegel bijvoorbeeld kan al snel voor problemen zorgen.

In uw handen

Huishoudelijke verzorging draait allemaal om u. Uw behoeften en wensen staan voorop. Samen bekijken we welke hulp u krijgt en hoe we deze hulp verlenen. We werken zoveel mogelijk volgens uw manieren, zoals u het gewend bent en zoals u wilt dat het huishouden gedaan wordt.

Hoe werkt huishoudelijke verzorging?

Hoe werkt huishoudelijke verzorging?

Na de indicatiestelling door de Wmo-adviseur, maken we een afspraak met u. Onze zorgverlener komt langs om samen met u te bespreken wat u belangrijk vindt en maakt een planning. Als dit helder is, gaan we beginnen. Uiteraard blijven we met elkaar bespreken hoe het gaat en wat u nodig heeft, zodat we altijd precies de goede huishoudelijke verzorging bieden.

Huishoudelijke hulp regelen

Huishoudelijke hulp regelen

Heeft u interesse in onze huishoudelijke hulp of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul het formulier hieronder in.
Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

Toestemming om gegevens te bewaren

Geef aan dat u akkoord gaat met het bewaren van uw gegevens. (voor meer informatie, zie onze privacy reglement)

Toestemming

Wij spammen niet en respecteren uw privacy. Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.