Project Description

Begeleiding / Dagbesteding

Het leven is niet altijd gemakkelijk en soms kunt u een steuntje in de rug of hulp bij dagelijkse bezigheden goed gebruiken. Heeft u moeite om structuur in uw leven te krijgen of kunt u door omstandigheden bepaalde praktische zaken niet meer (volledig) zelf organiseren? Zorgende Hand ondersteunt u graag met individuele begeleiding. Mist u sociale contacten? Dan is groepsbegeleiding wellicht iets voor u.

Individuele
begeleiding

Onze individuele begeleiding is gericht op dagelijkse bezigheden en is op maat gemaakt. We bekijken samen met u waar u behoefte aan heeft en bieden de ondersteuning die u nodig heeft. Of het nu gaat om psychische problemen, sociale problemen of leven met een beperking of handicap, Zorgende Hand ondersteunt u bij uw dagelijkse gang van zaken.

Dit houdt onder ander in:

 • structuur bieden en activiteiten plannen
 • ondersteunen bij financiële zaken
 • zinvolle dagbesteding zoeken
 • dagelijkse problemen oplossen
 • een sociaal netwerk opbouwen en onderhouden
 • stimuleren van en ondersteunen dagelijkse activiteiten
 • oefenen van vaardigheden

Groepsbegeleiding / dagbesteding

Onze groepsbegeleiding is gericht op mensen die vanwege fysieke, psychische of sociale belemmeringen moeite hebben met het opbouwen en onderhouden van sociale contacten De groepsbegeleiding en gezamenlijke activiteiten geven structuur aan uw leven en bieden u de mogelijkheid om sociale contacten op te bouwen. U komt in aanraking met mensen die in een soortgelijke situatie zitten en u begrijpen.

Zorgende Hand biedt verschillende dagactiviteiten en vormen van groepsbegeleiding:

 • samen iets drinken en praten over verschillende thema’s
 • samen koken
 • creatieve activiteiten, zoals schilderen, knutselen en bloemschikken
 • samen de krant lezen of een film kijken
 • begeleiding in sociale vaardigheden
 • sport en beweging

Voor wie is begeleiding?

Wilt u uw leven tijdens of na een heftige periode weer op de rit krijgen? Heeft u moeite om structuur aan te brengen in uw dag? Is het organiseren van praktische zaken te lastig? Ondervindt u belemmeringen als gevolg van een handicap of beperking? Zorgende Hand kan u ondersteunen met individuele begeleiding.

Liggen de problemen vooral op het sociale vlak en heeft u om welke reden dan ook moeite met het leggen van sociale contacten? Groepsbegeleiding en dagactiviteiten geven u de mogelijkheid om uw sociale leven op te bouwen en zin aan de dagen te geven.

Hoe vraag ik begeleiding aan?

Individuele begeleiding en groepsbegeleiding vallen beide onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U kunt begeleiding aanvragen via de gemeente. Een Wmo adviseur bekijkt uw situatie en geeft een indicatie af. Op basis hiervan wordt bekeken of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor huishoudelijke hulp.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kunnen u helpen met uw aanvraag.

Eigen bijdrage voor begeleiding

Voor dagbesteding, begeleiding en huishoudelijke hulp betaald u een eigen bijdrage aan het CAK.
De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.  Met de rekenhulp van CAK krijgt u een indicatie.

Begeleiding door Zorgende Hand

Thuiszorgorganisatie Zorgende Hand werkt uitsluitend met gekwalificeerde zorgverleners die niet alleen uitgebreide ervaring hebben in de zorg, maar ook een schat aan levenservaring meebrengen. Dit is belangrijk, omdat geen enkele situatie hetzelfde is. De dagactiviteiten en groepsbegeleiding die wij aanbieden zijn geschikt voor iedereen, wat uw situatie, afkomst, religie of levensovertuiging ook is. Alle activiteiten worden ondersteund door gekwalificeerde begeleiders.

Bij Zorgende Hand is uw begeleiding:

Hoe werkt begeleiding?

Na de indicatiestelling door de Wmo-adviseur, maken we een afspraak met u. Onze zorgverlener komt langs om samen met u en eventueel uw partner en familie te bespreken wat u belangrijk vindt. Als we weten wat we kunnen doen, maken we een planning en starten we de begeleiding. We blijven doorlopend met elkaar bespreken hoe het gaat en wat u nodig heeft.

Begeleiding regelen

Wilt u individuele begeleiding of groepsbegeleiding aanvragen of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak

Vul het formulier hieronder in.
Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

TOESTEMMING OM GEGEVENS TE BEWAREN

Geef aan dat u akkoord gaat met het bewaren van uw gegevens.
(voor meer informatie, zie onze privacy reglement)

Bedankt, uw afspraakverzoek is verzonden.
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van uw afspraakverzoek. Probeer het later opnieuw.